друкувати


В Україні через АЧС може зникнути унікальна порода свиней

14 серпня 2018, 09:26

На території племгосподарства ДП ДГ імені «Декабристів» Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН (с.Декабристи Миргородського району) 6 серпня виявлено загибель свиней. Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області з’ясували, що причиною стала африканська чума свиней (АЧС). Про це повідомляє сайт управління.

Нагадаємо, що регіональні управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) з 27 по 31 липня зареєстрували 5 спалахів африканської чуми свиней.

В повідомленні ідеться, що на сьогодні у господарстві та прилеглій території проводяться заходи з локалізації, ліквідації епізоотичного вогнища захворювання та недопущення його розповсюдження на інші території. Ситуацію контролює ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Зазначається, що на території ДП ДГ імені «Декабристів» розводять та вирощують миргородську чорно-рябу породу свиней — єдину на усю країну. Про це свідчить інформація з офіційного сайту підприємства. Зокрема повідомляється, що там зосереджено 100% генетичного потенціалу породи, який відноситься до 6 ліній кнурів та 12 родин свиноматок.