друкувати


Для рейдерів ініціюють повну конфіскацію і 10 років ув'язнення

10 серпня 2018, 11:25

Щоб ефективно протидіяти рейдерству, необхідно запровадити відповідальність у вигляді повної конфіскації майна у рейдерів, які чинять захоплення, або арешт до 10 років, якщо не мають майна. Таку ініціативу запропонувала народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити мобільну комісію протидії рейдерству.

Кужель переконана, що в Україні існує необхідність посилити відповідальність за рейдерство та причетність до рейдерських злочинів.

Депутати Михайло Соколов і Леонід Козаченко мають намір напрацювати законодавчі ініціативи та передати до Верховної Ради, у яких запропонують зміни до Процесуального кодексу та Адміністративного кодексу України, внесення правок до Державного реєстру обтяжень.

Пропоную доповнити Кримінальний кодекс України статтями «За внесення завідома неправдивих відомостей про припинення власності із завідомо неправдивими документами карається штрафом від тисячі неоподаткованих мінімумів або позбавлення волі до трьох років, — запропонував заступник голови ВАР Михайло Соколов. — За дії, вчинені повторно, або за попередньою змовою, караються позбавленням свободи до 5 років та позбавленням можливості займати посади до 5 років».