друкувати


Заморожування проблеми ринку землі вигідно олігархам на чолі з Порошенком — політолог

23 квітня 2016, 17:17

Продовження мораторію на продаж землі в Україні вигідно олігархам і великим латифундистам, до яких належить і Президент України Петро Порошенко. Про це повідомив директор інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Це один з небагатьох питань, де думка українських олігархів збігається з думкою значної частини суспільства. Тому, що нинішня ситуація з відсутністю вільного ринку землі влаштовує українських олігархів, великих латифундистів, до яких належать і Гройсман, і Порошенко, і багато інших», — зазначив політолог.

Він пояснив, що великі підприємці отримують «напівзаконними» методами доступ до українських земель і практично за безцінь отримують величезні гроші від продажу вирощеної пшениці.

Бортник підкреслив, що продовження мораторію на продаж землі — це зручна тема для піару, оскільки воно позитивно сприймається значною частиною суспільства.

Політолог  уточнив, що питання продажу землі дуже «тонкий» і вимагає ретельного правового регулювання. Так, наприклад, потрібні відкриті земельні аукціони, обмеження купівлі землі для іноземних громадян.

ГолосUA