друкувати


Катар хоче взяти в концесію два порти в Миколаєві – Мінінфраструктури

4 серпня 2018, 09:26

Адміністрація морських портів України і катарський портовий оператор Mwani Qatar підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співробітництво в сфері збільшення обсягу вантажів між морськими портами двох країн, зокрема, нарощування експорту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Нагадаємо, що Українські порти понесли мільйонні збитки від будівництва Керченського мосту.

Документ передбачає співпрацю, спрямовану на збільшення обсягу вантажів між морськими портами України та Катару, зокрема, експортних поставок сільськогосподарської продукції українського виробництва в Катар.

Крім цього, планується залучення катарських інвестицій в об'єкти портової інфраструктури з метою включення морських терміналів міжнародних ланцюгів поставок.

Меморандуму відкриває шлях до подальшої реалізації багатьох проектів, які ми детально обговорили з генеральним директором Qatar ports management company Mwani Qatar Абдулой Аль ханча під час його візиту в порти «Південний»  і «Одеса». В першу чергу, мова йде про концесії миколаївського порту «Ольвія»  і «Херсон». Катар також зацікавлений у співпраці в порту «Південний», який у відповідності зі стратегією АМПУ в найближчі роки почне обробляти найбільші судна, які можуть пройти протоку Босфор, - зазначив керівник Адміністрації морських портів України Райвис Вецкаганс.