друкувати


Світовий банк готовий інвестувати у розвиток вітчизняних портів

3 серпня 2018, 14:45

Світовий банк має намір реалізувати проект технічної допомоги для підтримки реформ у портовій галузі України. Зокрема, буде дана оцінка стану портової інфраструктури, заплановано перегляд поточної системи управління і формування «дорожньої карти» переходу на сучасну модель управління. Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Нагадаємо, що найбільші китайські компанії хочуть інвестувати в українські інфраструктурні проекти.

У повідомлені йдеться, що будуть переглянуті плани розвитку інфраструктури кожного порту на основі аналізу поточних і потенційних вантажопотоків з урахуванням нових аспектів у політиці розрахунку портових зборів.

Повідомляється, що сьогодні морські гавані Одеської області грають ключову роль у портовій галузі України, забезпечуючи 70% обсягу вантажопереробки всіх портів країни і майже 100% обробки контейнерів.

Очевидною є необхідність реформування галузі, слід оперативно реагувати на виклики, що виникають. Наприклад, зміна структури порту, тенденції до збільшення тоннажу флоту тощо. Облдержадміністрація готова сприяти прискоренню реформування галузі й зацікавлена ​​у співпраці в рамках проекту технічної допомоги Світового банку", – заявила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Світлана Шаталова.

У свою чергу, консультант Світового банку Патрік Верховен зазначив, що в основу реформування може лягти принцип уніфікованих підходів до управління портами. Для цього зараз здійснюється, зокрема, аналіз чинного законодавства у портовій галузі України.


Одеський регіон має стратегічне значення, тому що тут розташовуються три найважливіших порти України. Тому нам важливе ваше бачення потенційного розвитку галузі, особливо в контексті унікальних характеристик і розташування області", – заявив він.