друкувати


«Самопоміч» підписала меморандум з чотирьома аграрними асоціаціями про спільні дії в АПК

3 серпня 2018, 11:00

Об’єднання «Самопоміч» та ряд аграрних асоціацій (ВАР, УАК, «Аграрний союз України», ВАФ) підписали меморандум про спільні дії з розвитку АПК. Про це підписанти заявили під час відкриття ІІ Антирейдерського форуму у Києві. Назва документу - «Діалог задля процвітання сільського господарства в Україні», повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

На форумі присутні керівники агропідприємств, заступник голови Адміністрації Президента Олексій Філатов, голова ГО «Бізнес-Варта» Ольга Матвієва, керівники ряду аграрних асоціацій (ВАФ Марія Дідух, ВАР Андрій Дикун, УАК Павло Коваль, «Аграрний союз України» Геннадій Новіков), голова Андрій Садовий, аграрні депутати (Іван Мірошнічнко, Леонід Козаченко). А от представників Мін’юсту, прокуратури та інших силових відомств немає, хоча їх дуже хотіли бачити, бо запитань до них - море.

 


Я б хотів, щоб даний документ став історичним. Щоб ви і ми почали працювати з подвійною енергійністю. Щоб закони для АПК були кращими, щоб аграрії забули про рейдерство… Наша задача – бути і працювати разом з вами, - відмітив Садовий.

Його доповнив народний депутат, член аграрного комітету Іван Мірошніченко.

Цей документ підписується вже на напрацьованій базі. Адже більшість законопроектів, які ми виносили на голосування у комітет чи у сесійний зал - погоджувалися з вами. Якщо не по них не знаходили консенсус, то відкладали у бік і шукали консенсус, - наголосив він.

За словами голови ВАР Андрія Дикуна, аграрії чекають посиленої комунікації з різними політсилами. Адже, за його словами, є ряд проблем.