друкувати


Старокостянтинівський молочний завод так і не повернув аграріям заборговані 23 млн грн

2 серпня 2018, 18:00

Староконстянтинівськиій молочний завод (входить в структуру «Укрпродукт Групп») не повертає аграріям-учасникам Першого національного виробничого кооперативу (ПНПК), які здавали йому  молоко, 23 млн грн. Про це пише latifundist.com.

Нагадаємо, що молочний завод «Укрпродукт» визнає борг перед фермерами, але платити не поспішає.

В матеріалі зазначається, що  поки затягується судовий процес, селяни-тваринники змушені пускати під ніж корів, які з годувальниць перетворюються в тяжкий тягар.

Світлана Шкіль з с. Борушківці Любарського району розповідає, що вона і її батьки вже здали двох корів на м'ясокомбінат. Довелося прийняти таке складне рішення, щоб просто прогодувати інших трьох дійних корів. Якщо хочеш отримувати хороші надої, потрібно додатково купувати корми. В цей же час їй завод повинен 6 тис. грн, а сума заборгованості молокопереробного підприємства перед її батьками втричі більше.

У подібній ситуації опинилася і інша учасниця кооперативу з с. Микулин. Їй теж довелося всіх своїх корів здати на м'ясо.


Ми з радістю вступили в кооператив, думали: ось нарешті все законно і чесно. І тут на тобі - підвів завод! Як тепер взагалі можна комусь довіряти? Там в Кабміні, Верховній Раді тільки базікають: мовляв, підтримуємо кооперативи. А де їх підтримка? Нам свого, заробленого, не віддають! А чим нам корів годувати? Де гроші на це брати? Ось і довелося здати на м'ясо - може хоч трохи ще протягнемо, - розповідає Надія, учасниця ПНПК.