друкувати


Дослідили рівень бізнес-обізнаності жінок-аграріїв

2 серпня 2018, 11:26

Рівень поінформованості жінок щодо ведення агробізнесу низький: приблизно 82% опитах жінок мають удома комп’ютер, проте лише 3% з них використовують його для покращення знань щодо ведення агробізнесу. Про це, з посиланням на дослідження Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, пише видання «Економічна правда».

Нагадаємо, що жінки-аграрії можуть скористатися $30 млн допомоги Канади.

У повідомлені ідеться, що  Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва провів опитування 95 представниць мікробізнесу із сільської місцевості з обсягом виробництва від кількох соток до кількох гектар, віком від 20 до 60+років.

З’ясувалося, що на теперішній час є три основні «канали» отримання знань, які сільські жінки означили як першочергові:

1) конференції, семінари, Дні поля, які проводяться в їхньому селі чи неподалік постачальниками матеріально-технічних ресурсів;

2) друковані видання;

3) зустрічі зі знайомими на роботі, ринку чи з сусідами.

Інтернет залишився на лаві запасних. Тому скільки б Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів не писала у себе на сайті новин про те, що роздрібний ринок пестицидів в Україні – наполовину фальсифікований, у селах колорадських жуків продовжуватимуть труїти рожевою речовиною з пластикових пляшок, куплених на базарі", – пише видання.