друкувати


Реалізація зернових у Китай зросла майже на 40%, – ДПЗКУ

2 серпня 2018, 09:27

У першому півріччі 2018 року дохід Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ)  склав 6,07 млрд грн, залишившись при цьому на рівні минулого року, проте вдалося збільшити обсяги реалізації зернових на адресу китайського партнера на 39%, у порівнянні з минулорічним показником аналогічного періоду. Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

Нагадаємо, що з початку заготівлі зернових врожаю 2018 року на філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» вже надійшла 71 тис. т зерна нового врожаю, що майже в 3 рази більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Повідомляється, що реалізація стратегії оптимізації виробничих витрат знівелювала зріст собівартості реалізованої продукції під впливом об’єктивних факторів, таких як неодноразове підвищення тарифів на залізничні перевезення та вартість сировини, та дозволила корпорації отримати чистий прибуток у розмірі 154,7 млн грн.

У рамках форвардної програми, в першому півріччі поточного року перераховано понад 606 млн гривень авансових платежів сільгоспвиробникам, що більш ніж втричі перевищує аналогічний показник минулого року. Надаючи підтримку малому та середньому бізнесу, ДПЗКУ вперше приєдналася до системи аграрних розписок.

Повідомляється, що на фінансовий результат та господарську діяльність корпорації значно впливає наявність валютних кредитних зобов’язань, сплату за якими корпорація виконує вчасно та сумлінно, дотримуючись умов кредитного договору. У 2018 році розпочато погашення тіла кредиту згідно з умовами кредитної угоди, здійснено оплати на суму $150 млн та відсотків за користування кредитними коштами в розмірі $91,7 млн.