друкувати


Законопроект, який дозволяє ввіз пестицидів без реєстрації, поглибить дерегуляцію на ринку, – експерт

2 серпня 2018, 07:30

Гучні заяви про те, що законопроект №6606 вирішить усі проблеми регулювання українського ринку пестицидів – міф. Навпаки: він лише поглибить дерегуляцію. Про це ідеться в матеріалі «Чи відкривати ворота для небезпечних пестицидів і хімікатів: 7 міфів про інновації законопроекту №6606» на AgroPolit.com.

Нагадаємо, що прийняття законопроекту №6606 загрожує втратою контролю над якістю пестицидів та створює небезпеку для здоров’я.

Наявну проблему потрібно вирішувати комплексно, кажуть  експерти.

Україна не відмовляється від світового досвіду, але візьме від нього лише найкраще й побудує власну стратегію досягнення успіху. Сьогодні ми працюємо над створенням нових редакцій законів, які регулюють ринок пестицидів України. Така робота є дійсно ефективним кроком у вирішенні проблеми – на противагу лобіюванню комерційних інтересів мультинаціональних компаній", – вважає голова Української промислової асоціації захисту рослин Сергій Кузьменко.

Тож треба двічі подумати – відкривати свої ворота для небезпечних агрохімікатів та пестицидів чи, навпаки, тримати їх міцно на замку.