друкувати


Названо найбільш інвестиційно привабливий напрям агровиробництва

1 серпня 2018, 16:38

У сегменті органіки найбільш інвестиційно привабливим є вирощування бобових культур. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час Міжнародного дня поля «Органічні бобові культури – світовий тренд України», повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що Україна може стати світовим виробником бобових.

Сьогодні є великий попит на органічні бобові у світі, зокрема, в Європі. Тому малий виробник, який зробить акцент на виробництві такої продукції, отримає додаткові можливості для збільшення прибутків. А скориставшись державною підтримкою, одним із пріоритетів якої є органічне виробництво, такий виробник зможе розвивати свій бізнес", – зазначив Віктор Шеремета.

Заступник міністра додав, що в рамках державної підтримки для фермерів є низка програм, серед яких – дешеві кредити, 80%-ва компенсація за насіння, здешевлення техніки та інше. 

Також повідомляється, що у 2017 році Україна збільшила в 1,6 разу (до 504 тис. га) у порівнянні із попереднім періодом, площі під зернобобовими культурами, було намолочено 1,2 млн тонн зерна за врожайності 24,6 ц/га.

У 2018 році зернобобовими культурами було засіяно 568 тисяч га, що є найкращим показником за останні 15 років.