друкувати


«Аграрний фонд» та «Індустріалбанк» профінансують аграріїв

31 липня 2018, 11:25

ПАТ «Аграрний фонд» та АКБ «Індустріалбанк» розпочинають спільну програму фінансування агровиробників. Про це повідомляє прес-служба  ПАТ «Аграрний фонд».

Нагадаємо, що за підсумками ІІ кварталу 2018 року дохід ПАТ «Аграрний фонд» склав 1 млрд грн, прибуток до оподаткування 2,7 млн грн.

Форвардний контракт укладається між агропідприємством та ПАТ «Аграрний фонд». Передплата становить 65% від загальної суми контракту. Остаточний розрахунок за ринковими цінами на момент поставки зерна. Відсоткова ставка від 21% у гривні.

Щодо основних вимог банку до співпраці з агровиробниками, варто зазначити наступні: основний вид діяльності – сільське господарство (рослинництво не менше 70%), тільки для юридичних осіб (строк існування бізнесу – від 2 років), прибуткова діяльність, земельний банк від 500 га.

Наша форвардна програма користується попитом, і ми активно працюємо над залученням банківських установ для спільного фінансування аграріїв. Сподіваємося, що ми зможемо профінансувати і таким чином підтримати ще більшу кількість малих та середніх агровиробників", – зазначив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко.

Перший заступник голови правління АКБ «Індустріалбанк» Віталій Романчукевич зауважив:

Ми долучилися до співпраці з Аграрним фондом, оскільки форвардні контракти, які укладає фонд, дозволяють агробізнесу підвищувати ефективність та рентабельність своєї діяльності в умовах сезонних і цінових ризиків".

Також повідомляється, що в травні поточного року ПАТ «Аграрний фонд» розпочав спільну програму фінансування сільгоспвиробників із Банком Кредит Дніпро.