друкувати


Названо основні порушення податкового законодавства, – ДФСУ

30 липня 2018, 12:45

Державна фіскальна служба України назвала три найчастіших порушення податкового законодавства, які виявляються під час перевірок підприємців та самозайнятих осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФСУ).

Нагадаємо, що запуск оновленої Єдиної бази даних оцінки нерухомості та електронного модуля оцінки з автоматичною електронною перевіркою кожного звіту оцінювачів збільшить надходження до державного бюджету на 2-3 млрд грн щорічно.

До таких порушень орган контролю відніс:

1. Несвоєчасне перераховування до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

2. Декларування не в повному обсязі доходів від здійснення підприємницької діяльності.

3. Мінімізація доходів за рахунок безпідставних витрат.

До того ж контроль за діяльністю самозайнятих осіб, які, ймовірно, задіяні в схемах ухилення від оподаткування, у ДФС назвали одним із пріоритетних напрямів діяльності.

Аналіз відомостей інформаційного фонду державного реєстру фізичних осіб про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (за окремими ознаками доходу) свідчить про наявність численних випадків отримання платниками податків – фізичними особами доходів у особливо великих розмірах. Водночас такі доходи не декларуються у повному обсязі та з них не сплачуються до бюджету належні суми податкових платежів.

За підсумками проведених у 2016-2018 роках документальних планових перевірок самозайнятих осіб, за якими встановлено розбіжності між самостійно задекларованими та фактично отриманими від податкових агентів доходами від здійснення підприємницької діяльності, виявлено недоплату до бюджету податкових платежів у розмірі 283 млн гривень.