друкувати


Які результати впровадження НАССР, – Володимир Лапа

30 липня 2018, 10:30

У 2017 році закінчився перехідний період для впровадження НАССР для великих підприємств. Про це в коментарі АgroРolit.com повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) Володимир Лапа.

Нагадаємо, що реформа системи контролю безпечності харчової продукції в Україні поступово завершується. Про це ідеться в інтерв'ю Володимира Лапи на АgroРolit.com « Іноді складно зрозуміти чого більше – продукції чи льоду».

Він сказав, що закон «Про безпечність і якість харчових продуктів» передбачає поетапне впровадження системи НАССР. У нас три роки був перехідний період.

У минулому році він закінчився для великих підприємств, які виробляють необроблену продукцію тваринного походження. На них НАССР уже має працювати. Мається на увазі не сертифікація, а впровадження у процеси виробництва. Це достатньо ліберальна форма, яка дозволяє не отримувати сертифікат, тому що це затратна процедура, натомість контролюючий орган має бути переконаний, що НАССР працює, – зазначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Також він сказав, що для тих підприємств, де він почав діяти у минулому році, це – не новина, тому що, у переважній більшості, вони здійснювали реалізацію продукції не лише в Україні, а й за кордоном.

Тому левова частка з них мали НАССР до дедлайну, – зауважив голова Держпродспоживслужби.