друкувати


Порахували прибуток держави від запуску єдиної бази оцінки нерухомості, – ФДМУ

30 липня 2018, 09:23

Запуск оновленої Єдиної бази даних оцінки нерухомості та електронного модуля оцінки з автоматичною електронною перевіркою кожного звіту оцінювачів збільшить надходження до державного бюджету на 2-3 млрд грн щорічно. Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України (ФДМ).

Нагадаємо, що в Україні запустили нову єдину базу звітів про оцінку нерухомості.

У повідомленні зазначається, що це стане ще одним фактором у боротьбі з корупцією, який не дозволить здійснювати купівлю-продаж майна за заниженою ціною в 149 тис. грн.

Також у відомстві повідомили, що до впровадження Єдиної бази даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості в Україні спостерігалася істотна проблема в сфері оцінки для цілей оподаткування.

Відповідно до статті 172 Податкового кодексу України, дохід фізичної особи від продажу нерухомого майна обчислюється виходячи з ціни такого продажу, але не нижче від оціночної вартості такого об’єкта, відбувалося постійне істотне заниження оціночної вартості такого майна до 149 тис. грн за об’єкти, які коштували набагато дорожче. Подібне заниження мало на меті зменшити суму податку на доходи фізичної особи, військового збору, а також для уникнення фінансового моніторингу та належного порядку здійснення розрахунків безготівковим способом", – йдеться у повідомленні.