друкувати


Українська торгівельна політика відповідає нормам СОТ — Микольська

22 квітня 2016, 08:34

Країни-члени Світової організації торгівлі погодилися з тим, що торгівельна політика України відповідає правилам і нормам організації. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

«За результатами нашого звіту ми отримали близько 450 питань, але це означає не те, що у нас все погано. Це означає, що держави мають свій інтерес до торгівельного і інвестиційного режиму в Україні. В принципі, загалом, усі держави-члени СОТ сказали, що торгівельна політика України відповідає правилам СОТ. Але найбільші занепокоєння у членів СОТ і питання виникали в таких сферах як митні питання, митне очищення товарів і митна вартість, таких як відшкодування ПДВ, як у нас буде рухатися приватизація...», — сказала вона.

При цьому, країни-члени СОТ підтримали позицію щодо того, що Росія повинна зняти усі обмеження по транзиту українських товарів через територію РФ.

«Питання транзиту через РФ у відповідності угодам СОТ обговорювалось перед тим. Ми зверталися з вимогою усунути ті всі обмеження, які вони запровадили. Нас підтримали всі країни», — зазначила Микольська.

Раніше, за її словами, у СОТ відзначили прогрес в реформах в Україні за 2 роки. Крім того, США, ЄС та ще 6 країн вимагали від РФ скасувати транзитні обмеження щодо України.