друкувати


Відбулася робоча зустріч представників державних ветеринарних органів України та Данії — прес-служба

21 квітня 2016, 15:17

Відбулася робоча зустріч представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Датської адміністрації харчових продуктів за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Данія в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Під час зустрічі сторони обговорили поточні питання співпраці між двома країнами в галузі здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів. Також піднімалося питання надання Україні допомоги щодо розвитку Держпродспоживслужби, розбудови системи державного контролю, методологічного забезпечення лабораторної мережі Служби тощо.

Окремо сторони обговорили перспективи виходу української продукції (яловичина, свинина) на європейський ринок. Датська сторона зі свого боку пообіцяла підтримку Україні під час переговорів з Європейською Комісією із зазначеного питання.

Сторони домовилися продовжувати плідну співпрацю. Наступна зустріч між представниками державних ветеринарних органів обох країн відбудеться в Парижі в рамках 84-ї генеральної сесії МЕП, на яку зберуться представники ветеринарних служб 180 країн світу.