друкувати


Новостворений фінсько-український трастовий фонд «зеленої» енергетики залучатиме інвестиції для цієї галузі

21 липня 2018, 10:24

Незабаром в Україні розпочне роботу фінсько-український трастовий фонд з фінансування і підготовки «зелених» проектів. Про це повідомляє сайт Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, що на думку Порошенка, Україна до 2025 року має наростити частку відновлювальної енергетики до 25%.

В повідомленні ідеться, що діяльність фонду стала результатом спільної роботи МЗС Фінляндії,  Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) та Держенергоефективності.

 

 

За останні кілька років ми розширили міжнародну співпрацю для залучення іноземних інвестицій. Так, Україна приєдналася до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики. Також започатковано тісне партнерство із такими країнами світу, як Данія, Фінляндія, Китай, Туреччина та іншими, – повідомив голова Держенергоефективності  Сергій Савчук.

Можливостями реалізації проектів в Україні активно цікавляться інвестори із Данії, Китаю, Туреччини та інших країн. Тож, вітчизняний бізнес має нагоду підготувати нові проекти спільно із іноземними партнерами.

Інформуванню інвесторів про відновлювану енергетику України та налагодженню бізнес-контактів також буде сприяти компанія «Українська комунікаційна группа»,  з якою Агентство розпочало співпрацю.