друкувати


В Україні запустили нову єдину базу звітів про оцінку нерухомості – ФДМУ

20 липня 2018, 18:00

Фонд державного майна України (ФДМУ) запустив нову єдину базу звітів про оцінку нерухомості. Про це повідомляє сайт ФДМУ.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України в цьому році планує отримати від приватизації суму, яка перевищить аналогічний показник 2017 року, однак план на 2018 рік виконати не вдасться.

В повідомленні ідеться, що нова інформаційно-телекомунікаційна система дозволяє унеможливити сумнівні угоди з оподатковуваним майном.

Наголошується, що застосування електронних майданчиків дасть можливість сформувати реальні ціни на ринку оцінки рухомого та нерухомого майна та виключити зловживання у цій сфері, які набули масштабного характеру.

На виконання п.172 Податкового Кодексу України введено в дію нову Єдину базу даних звітів про оцінку - інформаційно-телекомунікаційну систему, до складу якої входять база даних та модуль електронного визначення оціночної вартості (з метою перевірки вартості об’єктів оподаткування, внесеної суб’єктом оціночної діяльності). Це наша спільна, командна робота з оціночною та нотаріальною спільнотою. Мета одна: унеможливити зловживання на ринку податкової нерухомості, – зазначають у Фонді.

Також повідомляється, що із введенням Єдиної бази оцінки, фактично реалізовано одне з доручень нотаріальної спільноти – домогтися запровадження реальної оцінки нерухомого і рухомого майна.

Працювати за прозорими правилами, здійснювати угоди купівлі-продажу майна за реальними цінами – це для всіх учасників процесу гарантія стабільної роботи, відсутності претензій з боку контролюючих та правоохоронних органів, гарантія збереження цих угод. Водночас, це наш із вами спільний внесок у запровадження європейських цінностей, побудову чесної економіки держави. Зокрема, держава, місцеві бюджети матимуть додаткові кошти на фінансування соціальних проектів для незахищених та малозабезпечених верств населення, – пояснили у ФДМУ.