друкувати


На Дніпропетровщині побудують тваринницький комплекс закритого циклу на 36 тис. голів

20 липня 2018, 16:17

Харківська компанія «Маунтекс Агро» планує побудувати cвиноферму із закритим виробничим циклом на 36,3 тис. голів та реконструювати комплекс по відгодівлі великої рогатої худоби в смт Дніпровське Дніпропетровської області. Про це повідомляє ГО «Екологічний патруль».

Нагадаємо, що на Львівщині польські інвестори хочуть вкласти в переробний завод €25 млн.

Повідомляється, що територія комплексу складе 18,14 га, а річна потужність свиноферми досягне 36,37 тис. голів молодняку ​​свиней (поросята вагою 30-32 кг) для подальшої відгодівлі та 30,638 тис. голів вгодованого молодняку ​​свиней живою вагою 115-120 кг для продажу на м'ясокомбінат.

Свиноферма буде побудована в 10 черг. Початок виробничого циклу планується після введення в експлуатацію всіх черг будівництва.

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (ЄДР), засновниками «Маунтекс Агро» є Сергій Запара і Петро Маляр. Компанія займається розведення свиней, виробництвом м'яса, торгівлею м'ясними продуктами, а також вирощуванням зернових і олійних культур.

ГО «Екологічний патруль» направила свої застереження до Міністерства екології та природних ресурсів України з приводу можливого небезпечного впливу на довкілля цієї свиноферми..