друкувати


Рік роботи Мартинюка експерти вважають провальним

20 липня 2018, 10:10

Рік роботи в. о. міністра агарної політики та продовольства України Максима Мартинюка не увінчався ніякими успіхами, і тому його можна назвати провальним. Про це ідеться в матеріалі за підсумками роботи в.о. міністра на АgroРolit.com. «Максим Мартинюк – рік за кермом – провали є, а досягнень zero».

Видання опитало експертів, які висловили свою думку з приводу річної діяльності Максима Мартинюка за такими напрямками: законотворча діяльність Мінагрополітики, політика надання дотацій аграріям, боротьба з рейдерством, проведення земельної реформи та експорт агропродукції.

Один із показових моментів неефективної політики Максима Мартинюка є, на думку експертів, провал земельної реформи.

У коментарі AgroPolit.com заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук сказав, що міністерство ще навіть не завершило підготовчу роботу, тому з питанням відкриття ринку землі затягують.

Ми говоримо, що потрібно налаштувати низку технічних умов, а саме: наповнення кадастру, реєстру майнових прав, інвентаризація земель запасу, визначення політики підтримки для малого і середнього бізнесу. На жаль, ніхто не дає відповіді, – каже він.

Генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль вважає, що саме Мінагрополітики відповідає за провал земельної реформи.

Земельна реформа. А невже вона завершена? Так чия це робота, хіба не міністерства!? У цьому питанні є вузькі місця, над якими треба працювати, – сказав він.