друкувати


В Україні з'явиться ще один завод з переробки біовідходів

18 липня 2018, 16:19

Комплекс  «Агромарс» планує побудувати завод з переробки біовідходів, залучивши кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва розглядає справу керівника «Агромарсу» Євгена Сігала щодо створення пташинного могильника.

В повідомленні ідеться, що співробітники «Агромарсу»  відвідали з підприємства в містах Вісбаден, Бад-Мергентхайм і Вінтерберг (Німеччина), де розташовані заводи з переробки побутових відходів, деревообробної промисловості та відходів рослинного походження для перейняття досвіду.

 

Ми обговорювали з керівництвом німецької компанії Kablitz проектування і будівництво заводу з переробки біовідходів. Ми попередньо домовилися про будівництво заводу з переробки курячого посліду з іншими відходами для генерації теплової та електричної енергії , –  розповів заступник технічного директора компанії Олександр Трубач.

В день такий завод буде переробляти 330 т посліду, виробляючи 4,4 МВт теплової та 6,2 МВт електроенергії.

Приблизний термін будівництва такого об'єкта –близько 2 років. Термін окупності заводу оцінюється експертами в 3-4 роки

Ми плануємо продавати енергію за «зеленим тарифом» державі. Сьогодні німецька компанія готує комерційну пропозицію. У найближчих планах - підписати договір про співпрацю, –  зазначив Олександр Трубач.