друкувати


Виробництво фальсифікованого масла в Україні підтвердилося, – Держпродспоживслужба

18 липня 2018, 14:13

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) підтвердила існування «фейкових» молокозаводів на Прикарпатті та Полтавщині. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що вчора Держпродспоживслужба перевірить факти щодо функціонування на Прикарпатті та Полтавщині несанкціонованих молокопереробних підприємств (цехів) та чи використовують вони жири рослинного походження.

Як повідомляється, перевірка підтвердила, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою смт Рожнятів Івано-Франківська область, не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло солодковершкове, яке реалізовується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і, відповідно до Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання", — наголошує прес-служба відомства.

Робота в даному напрямку триває. Зокрема, Держпродспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, зокрема щодо забезпечення вилучення з обігу в разі виявлення фальсифікованої продукції з її подальшою утилізацією.

Звертаємо увагу, що відповідно до чинного законодавства, вилучення та відкликання з обігу небезпечної продукції повинні забезпечувати оператори ринку. У разі виявлення вказаної продукції в торгових мережах закликаємо інформувати територіальні органи Держпродспоживслужби", — зазначили в прес-службі відомства.