друкувати


Як кожен регіон України вплинув на зростання ВВП, – дослідження

18 липня 2018, 10:23

Найбільший внесок в динаміку реального ВВП країни з 2013-го по 2017-й рік зробив Київ, на другому місці за внеском в економіку – Вінницька область. Про це заявив керуючий приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць,повідомляє news.finance.ua.

Нагадаємо, що у І кварталі 2018 року – зростання ВВП склало 3,1%.

За його даними, у трійці лідерів – Київ (зростання на 0,34 п. п.), Вінницька (0,24 п. п.) і Одеська (0,22 в. п.) області.

Також економіст повідомив, що загальний темп зростання реального ВВП України минулого року, в порівнянні з докризовим 2013-м, становив 88,4%. Таким чином Україна за цей період, без урахування Криму, втратила 11,6% у кількісному вираженні вироблених товарів і наданих послуг.

Він повідомив, що Донецька область призвела до втрат 6,9 процентних пунктів (п. п.) Луганська – 2,63. А замикає трійку областей, які найбільше вплинули на зниження реального ВВП, Дніпропетровська область (мінус 1,34 п. п.).

Тепер можна чітко зрозуміти, як кожна територіальна одиниця вплинула на зміну реального ВВП України без урахування АР Крим. Наприклад, збільшення обсягів виробництва / наданих послуг в Києві призвело до приросту реального ВВП України на 0,34 процентних пунктів, – пояснив Володимир Компанієць.