друкувати


Який «аграрний» депутат найбільше заробив у 2015 році — дослідження

20 квітня 2016, 18:25

 Найуспішнішим «аграрним» депутатом за минулий рік виявився Сергій Мартиняк («Воля народу»). Про це йдеться у спецпроекті AgroPolit.com, розробленому на базі аналізу податкових декларацій народних депутатів-членів парламентського комітету  з питань аграрної політики та земельних відносин.

«Якщо вірити поданим деклараціям, то найбагатшим депутатом-аграрієм за 2015 рік (беремо до уваги лише суму нарахованого доходу декларанта, без доходів членів сім’ї, вартості нерухомого та рухомого майна)є – Сергій Мартиняк («Воля народу») з 18,8 млн грн. На другому місці — Аркадій Корнацький (БПП) з 14,4 млн грн, на третьому — Дмитро Добкін (Опозиційний блок) з 10 млн грн. На четвертому — Валерій Давиденко (БПП) з 4,4 млн грн. П’ятірку замикає нардеп від «Опозиційного блоку» Денис Омельянович з 4,2 млн грн. Трійка найбідніших депутатів виглядає так: Валерій Лунченко (Народний фронт) — 78, тис. грн, Андрій Кіт (БПП) — 77,4 тис. грн та Сергій Хлань (БПП) — 77,2 тис грн», — говориться у матеріалі.

Детальніше зі списком податкових декларацій усіх депутатів, як працюють  в агарному комітеті можете ознайомитися тут.

У комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин декларації на сайті Ради не оприлюднили 7 з 29-ти народних депутатів. Тобто майже третина! «Недисциплінованими» виявились Сергій Лабазюк («Воля народу»), Валентин Дідич (позафракційний), Олег Кулініч («Відродження»), Олексій Мушак (БПП), Федір Негой (БПП), Вадим Нестеренко (БПП) та Геннадій Бобов («Відродження»)» — підкреслюють автори статті.