друкувати


Агросектор та авіабудування – два інтереси Саудівської Аравії в Україні, – посол

17 липня 2018, 08:24

Між Україною та Саудівською Аравією є великі перспективи співпраці у двох секторах –  аграрному та авіаційному. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол пан Джудія Алхазал, який очолює Дипломатичну місію Королівства Саудівська Аравія в Україні, повідомляє uatv.ua.

Нагадаємо, що до Саудівської Аравії може постачатися близько 80 українських продуктів.

Він нагадав, що під час візиту Президента України до міста Ер-Ріяд в кінці 2017 року було підписано три важливі двосторонні угоди, які, сприятимуть зміцненню співпраці. За словами пана Джудії Алхазала, зокрема, це – угода про співпрацю в сільському господарстві між двома країнами.

Ця угода, ймовірно, призведе до збільшення експорту української сільськогосподарської продукції до Саудівської Аравії", – сказав посол.

Також він зазначив, що Україна експортує велику кількість ячменю в КСА, у зв’язку з чим Саудівська Аравія є першим імпортером ячменю з України.

Проте, можна збільшити обсяг експорту українського зерна завдяки вищезазначеній угоді.У цьому контексті одна з відомих саудівських компаній інвестувала понад $100 млн в оренду сільськогосподарських земель у Львівській області", – сказав посол.

Крім того пан Алхазал зазначив, що у двох країн є всі умови для поглиблення співпраці в сфері інвестицій. Очікується, що Україна стане країною, яка залучає іноземні інвестиції, особливо у сфері промисловості, сільському господарстві та нерухомості, й це пов’язано з прийняттям українським урядом нових правил і законів, які  регулюють і захищають такі інвестиції. У світлі цього все більше інвесторів вивчатимуть інвестиційні можливості в Україні.