друкувати


Депутати зробили певний крок, щоб зобов'язати виробників інформувати українців про склад їхньої продукції

10 липня 2018, 14:15

Парламент проголосував прийняти за основу законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що сьогодні депутати розглянуть 11 аграрних законопроектів.

«Ми всі говоримо про те, як захищаємо споживача... У цьому законі описано все, щоб захистити українського споживача та дати розвиток бізнесу. Подивимося, як голосують окремі фракції», – розповідає Бакуменко.

За нього проголосували 226 народних депутатів України

Ініціаторами законопроекту стали 21 народний депутат України, серед яких в. о. голови аграрного комітету Олександр Бакуменко, Іван Мірошніченко, Микола Кучер, Олег Кулініч та інші.

У пояснювальній записці сказано, що метою законопроекту є забезпечення належного рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів, їхньої поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

Важливим аспектом, який врегульовує даний законопроект, є забезпечення надання точної та зрозумілої для громадянина інформації щодо складових харчової продукції.

Інформація не повинна вводити споживачів в оману, не має бути незрозумілою чи заплутаною для споживача. В разі необхідності вона повинна базуватися на необхідних наукових даних, зазначає депутат.

«Ми з вами, наші діти та онуки зможуть обирати для себе ті продукти, які найбільше підходять, особливо з міркувань охорони здоров’я, економічних, екологічних та соціальних міркувань, і будуть захищені від шахрайських та обманних практик. Цей законопроект підтримує представництво ЄС в Україні та всі бізнес-асоціації», – повідомляє він.

Дія законопроекту поширюється на:

Проект закону передбачає комплексне врегулювання всіх питань, пов’язаних з інформуванням споживача про харчові продукти: