друкувати


Аграріїв кличуть на антирейдерський форум 31 липня — заява

10 липня 2018, 13:17

31 липня відбудеться Всеукраїнський антирейдерський аграрний форум за участю аграріїв з усієї України. Про це щойно повідомив у парламенті народний депутат від «Самопомочі», голова ради ГО «Бізнес-Варта» Іван Мірошніченко, передає власний кореспондент AgroPolit.com.

За його словами організатором форуму виступить «Бізнес-Варта».

Нагадаємо, що парламент закликали прийняти антирейдерський фермерський законопроект.

«Великий антирейдерський форум відбудеться 31 липня.Його організовує «Бізнес-Варта» разом із ВАР та членами ІТ-індустрії, де будуть присутні фермери, переробники, ІТ-компанії, портовики та інші. Ми говоритимемо про конкретні випадки рейдерства і прізвища людей, які стоять за цими беззаконнями», – пояснив народний депутат.

Іван Мірошніченко також озвучив останні дані щодо рейдерства.

Воно сьогодні не зменшується. 2 липня оприлюднили офіційну статистику: за 2017 рік офіційно зафіксували 400 випадків. За нашими ж даними, цифра має бути більшою. Тенденція в останні 2 роки свідчить про зростання темпів рейдерства в 1,5 разу. Тож наприкінці 2018 року матимемо не 400, а всі 700 і 800 випадків. Це свідчить про те, що вся наша робота не дає результату», – пояснює він

Мірошніченко та інші депутати звернулися до керівників силових структур та антирейдерської урядової комісії, щоби комплексніше протидіяти рейдерству.

Найперше, вважає Мірошніченко, слід актуалізувати роботу антирейдерської урядової комісії.

«Слід збільшити розгляд кількості випадків на цій комісії. 8 місяців вона працює, але нікого так і не покарали», – підсумував він.