друкувати


Новий міністр МІУ позначив пріоритети роботи — джерело

20 квітня 2016, 08:41

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підтримує передачу в концесію державних стивідорних компаній, що оперують в морських торговельних портах країни, або підготовку цих об'єктів до приватизації. Про це він заявив 15 квітня під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, необхідно прийняти ключовий для морської галузі законопроект про виключення оперуючих в портах країни стивідорних держкомпаній з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

"Ми ініціювали виключення державних стивідорних компаній, яких у нас 13, зі списку заборонених до приватизації. Вважаю, що найбільш ефективний шлях — це концесія або приватизація державних стивідорів ... Сьогодні ми також розробляємо з іноземними та українськими експертами закон України про концесії, який полегшить залучення інвестицій в морську і залізничну галузі", — поінформував міністр, додавши, що сподівається на плідну співпрацю з депутатами ВР.

Омелян зазначив, що в планах міністерства на п.р. також проведення другого етапу дерегуляції в морських портах для спрощення оформлення суден і вантажів, а також реформування держпідприємства "Адміністрація морських портів України."

АПК-Інформ