друкувати


Урожай кавунів перевищив торішній на 7%

9 липня 2018, 17:32

Аграрії Херсонщини прогнозують у цьому році урожай кавунів на рівні 235 тисяч тонн, що на на 5-7% більше, ніж торік. Про це Agronews заявив директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода, повідомляє AgroРolit.com.

Нагадаємо, що баштанні стали в Україні культурою з найбільш негативною динамікою з усього плодоовочевого ринку, тому що їхнє вирощування вимагає постійних інвестицій у системи зрошування.

Чиновник сказав, що цього року в Херсонській області посіяно 23 тис. га кавунів, середня врожайність очікується близько 101 цт/га і загальний урожай буде на рівні 235 тис. т.

За його словами, це очікуваний прогноз, що на 5-7% більше в порівнянні з минулорічним врожаєм. На сьогодні вже зібрано 25 тис. т кавунів.

Прогнози зсунулися і збір врожаю почався раніше, тому що була рання весна й мало опадів. Зараз ще рано давати остаточні прогнози щодо врожайності кавунів і цін на них у сезон, але якщо погодні умови сприятимуть, все буде чудово", – сказав Паливода.

Також чиновник нагадав, що в минулому році через сильну засуху в Херсонській області в Україні виник дефіцит пізніх кавунів, що спричинило рекордне підвищення цін на них.