друкувати


ТОП-10 вітчизняних продуктів із найвищим експортним потенціалом, – ФАО

9 липня 2018, 11:19

Яблука, горіхи, заморожені ягоди, броколі та огірки мають найвищий експортний потенціал. Про це у своєму дослідженні пишуть експерти проекту Європейського банку реконструкції та розвитку і Продовольчої сільськогосподарської організації ООН (FAO), повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що Україна – у світовому ТОПі виробників малини.

У дослідженні йдеться, що до ТОП-10 українських товарів із найвищим експортним потенціалом увійшли заморожена малина, заморожена ожина, очищений волоський горіх, тепличні томати, лохина, нелущений волоський горіх, суниця садова заморожена, черешня, огірки тепличні, часник, брокколі заморожена, кольорова капуста заморожена і яблука.

Процес ідентифікації продуктів із найбільшим потенціалом для експорту з України проводився під час рейтингової оцінки основних категорій овочів і фруктів, які можуть вирощуватися в умовах України. У рамках рейтингового аналізу кожна з категорій отримувала певну кількість балів за такими критеріями: рівень технологій вирощування в Україні, кліматичні переваги, питома вага витрат на робочу силу, транспортабельність продукції, досвід експорту з України, зростання внутрішнього ринку, витрати в собівартості виробництва, зростання світового ринку та його об'єм", — написали аналітики ФАО.