друкувати


Результати зустрічі з Крістін Лагард — Гонтарева

19 квітня 2016, 18:05

Реформи, які передбачені в програмі МВФ, є для нас першочерговими. Про це повідомляється на сторінці НБУ в соцмережі з посиланням на заяву глави НБУ Facebook.

Українська делегація під керівництвом голови Національного банку України Валерія Гонтаревої в ході щорічних весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні зустрілася з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

"На зустрічі ми підтвердили, що Україна знаходиться в програмі, і новий уряд буде сприяти продовженню співпраці з МВФ", — каже Гонтарева.

Крістін Лагард зазначила, що Фонд готовий продовжити підтримку України на шляху економічних реформ, і анонсувала візит місії МВФ в Україну найближчим часом.

У Вашингтоні глава НБУ зустрілася з виконавчим директором МВФ від нашої групи країн Мено Снел і главами ряду центробанків, а також взяла участь у засіданні фінансового комітету МВФ, де учасники обговорювали світову фінансову політику і кроки, які необхідно зробити для посилення зростання світової економіки.

Гонтарева завершила свій візит зустріччю з заступником міністра фінансів США з міжнародних питань Натаном Шіітсом, в ході якої сторони обговорювали питання макроекономічної ситуації в Україні та подальшої співпраці.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва на чолі української делегації взяла участь в щорічних весняних зборах керуючих Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні.