друкувати


Сьогодні відбудеться аграрний день, на якому розглянуть 10 аграрних законопроектів, – Бакуменко

5 липня 2018, 14:50

Сьогодні має відбутися агарний день, на порядку деного якого – 10 важливих аграрних законопроектів, в тому числі євроінтеграційних.  Про це на своїй сторінці у facebook написав заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко.

Він повідомленні ідеться, що один із них - законопроект про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції (№5448-д).

На думку Бакуменка, його ухвалення сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції і розширенню зовнішніх ринків її збуту. Крім цього, гарантуватиме споживачам впевненість у продуктах, маркованих як органічні, матиме позитивний вплив на захист операторів органічного ринку від недобросовісної конкуренції, а також забезпечить прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.

Ще один досить важливий законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів (№8450). Метою розробки законопроекту є забезпечення належного рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти, – зауважив народний депутат.

Законопроект про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку (№8171) є не менш важливим, оскільки, в разі його прийняття, створюється законодавча основа для закріплення основних засад реалізації ефективної державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку.

Законопроект щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств (6490-д) сприятиме створенню правових, економічних та соціальних передумов легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи - підприємця - виробника сільськогосподарської продукції, та, відповідно, у забезпеченні їм повноцінної участі в соціально-економічному житті держави.

Крім цього винесені і важливі земельні проекти №7060, №6049-д, які вирішують питання проведення земельної реформи та всі питання, які пов'язані із упорядкування колективної власності на землю тощо.

Сподіваюсь, що парламент сьогодні підтримає ці надважливі законопроекти, які необхідні для розвитку аграрного сектору і сільських територій! – написав Бакуменко.