друкувати


У 2017 році в Україну завезли рекорну кількість імпортної сільгосптехніки

5 липня 2018, 13:49

Українські фермери обирають імпортну техніку: у 2017 році понад третину тракторів завезли з Західної Європи та Америки. Про це заявив   голова представництва корпорації AGGO в Україні Роман Шаповал, пише видання «Економічна правда».

Нагадаємо, що держкомпенсацію вартості сільгосптехніки призначають вибірково.

В повідомленні ідеться, що  торік Україна імпортувала понад 10,5 тисяч одиниць тракторів. З них 3,6 тисяч (35%) – це машини провідних західних виробників, що є рекордним показником за весь період незалежності.

Іншу частину тракторів Україна купує в Білорусі, Китаю та країнах Східної Європи.

За словами Романа Шаповала, нині велика проблема для невеликих та середніх агровиробників – ремеханізація техніки.

Фінансові інструменти для агровиробників в Україні щодо оновлення парку сільгосптехніки, наприклад такі, як лізинг, досить обмежені, це питання пов’язане з загальним бізнес-кліматом та зокрема з відкриттям ринку землі, – додав Шаповал.

Експерт також зазначив, що урядова програма підтримки аграріїв щодо компенсації вартості української техніки позитивно позначилася на динаміці власного виробництва.

Ми бачимо певний рівень ентузіазму з боку українських виробників сільгосптехніки, але їх зусиль наразі недостатньо для забезпечення технологічної модернізації. Потреба невеликих та середніх агровиробників щодо оновлення парку техніки сягає 90%, – зазначив вінї.