друкувати


На Херсонщині рейдери постріляли селян за землю — прес-служба

19 квітня 2016, 15:29

Семеро людей отримали вогнепальні поранення, п’ятьох було жорстоко побито, а також розбито шість автомобілів. Такими є наслідки нападу заїжджих рейдерів на жителів села Сергіївка Новотроїцького району на Херсонщині. Про це повідомляється на сайті fermeru.com.ua. Детальний фотозвіт дивіться тут. 

Причиною нападу стали близько 1000 га пайових земель, які селяни Сергіївки минулої осені передали в оренду ПСП «Ушба». З того часу в селі триває конфлікт між людьми і попереднім орендарем. Останній не погодився із рішенням людей та вирішив повернути собі землю, яку раніше обробляв. 

О 5 годині ранку 14 квітня озброєні люди в камуфляжах та балакавах напали на охоронців поля ПСП «Ушба». Вони побили охоронців, відібрали мобільні телефони та викинули людей у зрошувальний канал. Потерпілі відразу звернулися до поліції, проте вчасної реакції правоохоронців на події не було. Це призвело до ще більшої трагедії. О 17 годині того ж дня близько 12 озброєних чоловіків, які потім виявилися жителями Запоріжжя, повернулися і відкрили вогонь з мисливської зброї по працівникам господарства, які проводили весняно-польові роботи на полі, навколо якого точаться суперечки.

Бездіяльність правоохоронних органів та безкарність злочинців викликали обурення у селян. 18 квітня вони перекрили дорогу біля Новотроїцького районного суду та вимагають арешту хоча двох учасників нападу, адже десятеро відпущених відразу зникли.

Жителі Сергіївки скаржаться, що їм погрожують вже розправами, якщо вони не припинять добиватися справедливості, але люди налаштовані стояти до кінця. 

Якщо бандитів відпустять на волю, селяни збираються пішки йти до Києва, як колись жителі Врадіївки.