друкувати


Уряд назвав основні завдання розвитку АПК — програма діяльності

19 квітня 2016, 13:00

Кабінет міністрів України презентував свою програму діяльності. Вона складається з 17 розділів. Про АПК йдеться в розділі 11 — «Реформа сільського господарства».

«Проведення розмежування земель різних форм власності, запровадження виключно аукціонного порядку передачі земель, що знаходяться в державній чи комунальній власності, в оренду, розвиток ринку оренди землі (можливість продажу прав та їх застави), спрощення процедур реєстрації договорів оренди. Запровадження механізмів збереження та відтворення земельних ресурсів шляхом розвитку меліорації, рекультивації, нормування та стандартизації у галузі охорони земель. Надання права розпоряджатися землею об’єднаним територіальним громадам, в інших випадках - обов’язкове погодження питань використання земель з органами місцевого самоврядування», — названо у ньому головні завдання для агросектору.

Крім того, уряд важливим «застосування різних форм державної підтримки».

Особливе місце відведено дрібним виробникам урядових планах.

Запровадження програм державної підтримки фермерських господарств: спрощення системи оподаткування, пільгове кредитування, створення умов для використання державної інфраструктури, забезпечення доступу до внутрішніх ринків збуту, сприяння експорту продукції сільськогосподарського виробництва», — написано в 11 розділі програмі КМУ.