друкувати


В Україні майже не залишилося вільних земель, – Мартин

3 липня 2018, 13:05

В Україні майже не залишилося вільних, придатних для розподілу земель. Про це заявив заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин телеканалу «Київ», повідомляє kyivtv.com.ua.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України презентувало четвертий відеоролик із серії інформаційно-навчальних роликів «Знай своє право на землю».

Андрій Мартин нагадав, що коли в Україні на початку 90-х років починалася земельна реформа, то була запроваджена безоплатна приватизація земель. І кожен громадянин України й зараз може отримати абсолютно безкоштовно із земель державної або комунальної власності кілька земельних ділянок різного цільового призначення.

Проте земельна реформа триває вже 27-й рік, і вільних, придатних до розподілу земель майже не лишилося. Тому той, хто хоче отримати земельну ділянку, спершу має знайти вільний шматок землі, – сказав експерт.

Саме тут, за словами Андрія Мартина, українці стикаються з проблемою, адже у звичайного громадянина немає інформації про те, де є вільні землі. Доступ до таких відомостей, у кращому випадку, можуть мати чиновники земельних органів або посадові особи органів місцевого самоврядування.