друкувати


Поляки вчитимуть українських фермерів робити унікальні сири

29 червня 2018, 16:20

Для фермерів з Волині та Рівненщини організують навчання за участю найкращих польських та українських експертів. Про це розповідається на сайті «Волинські новини».

Нагадаємо, що ферма під Києвом вироблятиме сир із віслючого молока.

Проект ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та Фундації Європейської академії самоврядування «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками» презентували в Луцьку 27 червня.

«Ці технології можуть застосовувати малі ферми, підприємства чи кооперативи. Також учасники дізнаються, як можна налагодити контакти з потенційними партнерами.. Відбір учасників пройде в липні. Потім на території областей найкращі практики у сфері переробки молока з України та Польщі проводитимуть тренінги. Передбачено й навчальні візити місцевих фермерів до зразкових підприємств. Завершиться проект у грудні круглим столом і обговоренням досягнутого», – розповідає керівник проекту Ельвіра Яцута.

Віце-консул Генерального консульства РП у Луцьку Марек Запур зазначив, що назва проекту не зовсім точна, адже цим технологіям сотні років.

«Проект полягатиме не тільки в обміні інформацією, а й в навчанні технології маркетингу. Учасників проекту вчитимуть, як продавати сир. Адже мале господарство, яке виготовляє свій сир, програє великим корпораціям, що випускають продукцію під окремими торговими марками і продають свої вироби в супермаркетах. Так, кожен день збільшується кількість клієнтів, які готові купувати унікальний, екологічний і смачний сир. Сподіваюся, що у процесі навчання, спілкування ми не тільки поділимося досвідом, а й зможемо подолати бюрократичні бар’єри, аби вивести майбутню продукцію на ринок», – розповідає Запур.