друкувати


Росія як і раніше займає перше місце за обсягом торгівлі з Україною

29 червня 2018, 11:40

Росія як і раніше займає перше місце за обсягом товарообігу з Україною. Про це заявив директор 2-го департаменту країн СНД МЗС РФ Андрій Руденко на спеціальній сесії Щорічної конференції ОБСЄ з огляду проблем в області безпеки, передає Сегодня.

Нагадаємо, Росія захопила близько 90% рибальських ресурсів України в Чорному морі.

«Верховна рада навіть встигла законодавчо охрестити нас країною-агресором. Однак ніякого стану війни не оголошено, функціонують дипломатичні і консульські представництва, мільйони громадян в рамках взаємного безвізового режиму вільно подорожують до рідних і близьких через російсько-український кордон – тільки в 2017 році близько 6 млн перетинів кордону», - заявив дипломат.

За даними Держкомітету статистики України, взаємний товарообіг в 2017 році виріс на 28,6%, досягнувши близько 12 млрд доларів США. Росія як і раніше займає перше місце за обсягом торговельного обороту, а за підсумками року, що минув посіла третю сходинку в списку найбільших інвесторів в Україні, вклавши в її економіку 4,4 млрд доларів США. У першому кварталі поточного року взаємна торгівля товарами і послугами зросла ще на 14 відсотків, - зазначив Руденко.