друкувати


В Україні величезний дефіцит агрономів

28 червня 2018, 14:00

На будь-якій серйозній міжнародній агрономічній конференції немає жодного українця. Про це повідомила директор Аграрної консалтингової групи Ліна Доценко.

Читати до темиТоп-10 вакансій в агросфері з гідною оплатою – до 20 тис. грн

На сьогоднішній день в Україні будь-яка кваліфікована професія – дефіцит, заявила Л. Доценко.

«Сьогодні в нашій країні відчувається гострий дефіцит агрономів, в аграрних компаніях зараз величезна проблема з агрономами», — наголосила Л. Доценко.

Експерт додала, що аграрний сектор за роки незалежності дуже сильно піднявся, в рази, однак, на жаль, в Україні спостерігається величезний дефіцит агрономів.

Взагалі, у нас нині існує дефіцит будь-якої кваліфікованої робочої сили. Це проблема. Наприклад, для того, щоби до нас в компанію взяти людину, нам довелося чотири місяці проводити інтерв'ю щодня. До того ж наші вузи, які щороку надають фахівців для аграрного сектору, на жаль, випускають дуже слабо підготовлених людей», — пояснила Л. Доценко.

На думку експерта, наші університети абсолютно відірвані від українського аграрного бізнесу і від світової науки. Вони взагалі не беруть участь у різних світових дослідженнях. У них старі підручники, а також викладачі, які ніде не бувають.

«Подивіться, на будь-якій серйозній міжнародній агрономічній конференції немає жодного українця», — підсумувала Л. Доценко.