друкувати


Мін'юст дає «зелене світло» для злочинної роботи державних реєстраторів

27 червня 2018, 15:05

Міністерство юстиції надає ключі для доступу до Дежреєстру незрозумілим людям, які фізично не знаходяться за місцем своєї рейстрації. Про це заявила директор ГО Бізнес-Варта Ольга Матвіїва, передає AgroPolit.com.

Читати до темиМін'юст імітує боротьбу з рейдерством

У свою чергу заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова стверджує, що так написано у законі.

«Функція Міністерства юстиції акредитувати реєстраторів, перевірити на момент акредитації наявність трудових книжок, наявність програмного забезпечення і наявність приміщення. Куди потім це все дівається, я не знаю», - зазначає Сукманова.

Яскравим прикладом злочинної роботи державних реєстраторів, які працюють в комунальних підприємствах і які знаходяться не за місцем реєстрації є приклад Братського маслопресового заводу», - зазнача Матвіїва.

Вона впевнена, що потрібен контроль і притягнення до відповідальності. 

«Ті кому дають ключі в Міністерстві Юстиції, можуть бути серйозно покараними, можуть бути позбавлені волі до 8 і більше років. Але ніхто не передбачав покарання тих, хто дав ключі цим людям, які потім порушують цей закон», - говорить нардеп Леонід Козаченко.