друкувати


В Україні презентували ізраїльські агростартапи

26 червня 2018, 18:05

26 червня 2018 на зустрічі «Find your agritech.Ізраїль» у Києві презентували найцікавіші для української агрогалузі ізраїльські стартапи. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, у жовтні МХП підтримає запуск другої хвилі МHP Accelerator.

На зустріч були запрошені такі ізраїльські стартапи Taranis, Sensilize, CropX, Netafim і ADAMA, чиї рішення перевірені на практиці та успішно імплементуються.

Засновник Агрохаб Юлія Порошенко зазначила, що цей формат зустрічей допоможе українському агросектору показати кращі світові практики в сфері агро і, таким чином, допомогти нашим компаніям стати більш продуктивними.

«Для першої зустрічі не випадково вибрали Ізраїль. Ця країна за кількістю стартапів на душу населення є світовим лідером. Це ж стосується і аграрного сектора. Сподіваюся, що сьогоднішня зустріч допоможе агрокомпаній дізнатися краще ізраїльську інноваційну культуру і перейняти її кращі елементи », - зазначила вона.

Багато в чому джерелом натхнення і появи всіх стартапів, і зокрема аграрних, є армія. Народжуються вони в умовах військової обстановки і непростих кліматичних умов. Наприклад, деякі види помідорів чері з'явилися через те, що їх не було можливості поливати прісною водою і довелося це робити солоної», - зазначив  партнер «Civitta» Кирило Криволап.

Щорічно в Ізраїлі реєструється понад 400 агростартапов. Це в рази більше ніж в Україні і Литві. Серед галузей, які вони охоплюють - роботизація, вертикальні ферми, агропереробка, тваринництво, генна інженерія, зрошення тощо

Серед відомих ізраїльських агростартапів:

AgriTask - інструмент farm management. Такі є і в Україні, але AgriTask працює давно і по всій планеті - обсяг даних і кількість досліджуваних культур - непорівнянні.

CultiVu - свого роду соціальна мережа для аграріїв. Єдина платформа, яка включає аграріїв, експертів, консультантів, агрономів і т.д. 

Croptimal - інструмент, який дозволить за 10 хвилин отримати результати аналізу ґрунту. 

CattleWatch - датчик стеження за ВРХ. Допомагає відстежувати настрій корівки, дізнатися, де вона знаходиться, наскільки її тягне до бичка і т.д.