друкувати


Україні пропонують запровадити податок з обороту, щоб залучити інвестиції

27 червня 2018, 08:00

Введення податків з обороту та контроль над акцизами – два ключові інструменти для розвитку бізнесу в Україні. Про це розповідає власник найбільшого агрохолдингу UkrLandFarming Олег Бахматюк у новому проекті на AgroPolit.com «Без гриму. З Наталією Білоусовою».

Нагадаємо, що систему оподаткування АПК нещодавно змінили і перевели на загальну систему , забравши спецрежим ПДВ. Фізичні особи-підприємці мають платити податок в залежності від їхнього прибутку та статусу.

«Нам потрібен податок з обороту і суворий фінансовий контроль за стягненням акцизів на тютюн та алкоголь. Те ж саме з дозволами: держава має допомагати, не ставити шлагбауми. А можна зробити інакше: перетворити Україну на податковий офшор – знизити ставку податків для всіх до 10%, тоді всі питання з інвестиціями вирішилися б автоматично», – зазначає він.

Бахматюк наголошує, що повна дерегуляція послужить інструментом для розквіту країни та бізнесу в цілому, як це вже робиться в усіх розвинутих країнах світу.

«Я все більший прихильник повного НЕПу та дерегуляції. Якби всьому бізнесу дали можливість розвиватися – держава б зацвіла. Інструментом для цього є повна дерегуляція. Якби Україна зробила правильний рівень (не офшор!) податково-привабливої території для інвестування у різні галузі, тоді це був би інструмент, яким користуються всі розвинуті країни», – наголошує він.