друкувати


На Сумщині пасічники перекрили дорогу

26 червня 2018, 16:35

У Ромнах Сумської області близько півтори сотні людей вимагають, аби їм компенсували гроші за померлих бджіл. Про це повідомляє spec-kor.com.

Нагадаємо, пасічникам почали виплачувати компенсацію за отруєних бджіл.

​Нещодавно місцеве аграрне підприємство знищувало шкідників на своїх полях токсичним препаратом. Поблизу земель цього товариства знаходяться і пасіки селян з с.Хустянка, Буринського району та Роменського району. В результаті півтори сотні пасічників втратили десятки роїв бджіл в районі 5-ти кілометрів від місця розпилення препарату, яким обробляли поля. Тепер же люди вимагають, аби їм виплатили гроші за втрачених бджіл.

Ми зустрілися із місцевою адміністрацією цього товариства, але добитися нічого практично нам так і не вдалося. Вибачте, але виплатити по 200 гривень за десятки вуликів з померлими бджолами – це просто смішно. Тому ми перекрили дорогу, доки наших вимог не виконають», —  говорить Олександр Турчин, пасічник.

Натомість же люди вимагають, щоб їм виплатили по 5 тис. грн. за кожен втрачений вулик з бджолами. Зараз вони чекають представників фірми з Києва, сподіваються, що переговори з ними будуть більш результативними.