друкувати


Аграрний комітет підтримав законопроект про дрони

26 червня 2018, 09:30

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ підтримав і рекомендував прийняття за основу та в цілому законопроект №8275 Про внесення змін до Закону України Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу щодо переліку техніки і обладнання для агропромислового комплексу. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, в Україні запускають виробництво китайських тракторів.

Законопроект вносить зміни до переліку техніки і обладнання для аграрного сектору, додаючи до нього БПЛА, і закликає до якнайшвидшого його внесення до порядку денного та прийняття на найближчому пленарному тижні.

Згідно із пояснювальною запискою, основною метою законопроекту є створення законодавчих передумов для запровадження державної підтримки широкому застосуванню інформаційних технологій в сільськогосподарському виробництві.

Іншими словами, через внесення змін до статті Закону цей законопроект дозволить виробникам дронів та обладнання для точного землеробства долучатися до програми компенсації часткової вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, завдяки якій аграріям, що купуватимуть дані технології буде компенсуватися 25% від вартості.