друкувати


Через відсутність єдності еліт Україна опинилися за крок до зовнішнього управління

25 червня 2018, 16:10

В Україні практично відсутня консолідація еліти, і не лише в питаннях землі. У всіх питаннях. А де немає еліти – однозначно є зовнішнє управління. Про це у екслюзивному інтерв'ю AgroPolit.com «Мої проблеми я буду вирішувати без Президента» заявив власник найбільшої агрокомпанії України UkrLandFarming Олег Бахматюк.

Читати до темиОлег Бахматюк розповів, чи «поклав око» Президент на UkrLandFarming

На думку Бахматюка, Україні потрібно вміти політично вибудувати модель, мати рівень професійних дипломатів у політичних переговорах і економічних процесах.

«Важливо, щоб в Україну ввозився капітал: американський, китайський, європейський капітал… І не лише в прямий ресурс, як-от земля, а й в елеватори, борошномельний бізнес, виробництво свинини, курятини тощо. Все це називається вмінням «подавати себе» на ринках, але це робиться лише тоді, коли є еліта», - зазначає Бахматюк.

Експерт впепвнений, що в Україні відбувається війна всіх проти всіх.

Цього б не було при розвинутих елітах. Хіба в Німеччині, Франції, Великобританії чи США еліта не домовляється? Неправда, домовляється, але вона цим не «хвалиться», не нервує суспільство, не робить дурні речі, задля його роз'єднання суспільства. Якщо не відбудеться консолідації в Україні (не тільки в питанні землі, а й в базових речах для держави), то буде дуже погано. Потрібно збалансувати інтереси населення, земля нікуди не дінеться, якщо, звісно, не буде повного зовнішнього управління, - пояснює Бахматюк.