друкувати


Найбільше концентрацій в тваринництві за 2017-2018 роки провели 3 гіганти агроринку

26 червня 2018, 08:00

У сфері тваринництва найбільше операцій з концентарцій провели три агропромислових групи: «Миронівський хлібопродукт», «Комплекс Агромарс» і компанія «АгроОвен». Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв під час засідання круглого столу «Стан конкуренції на сільськогосподарських ринках», ексклюзивно повідомляє кореспондент AgroPolit.com. За його даними, на цих трьох гравців припало 56% операцій на ринку тваринництва.

Нагадаємо, що народний депутат Герега вже зібрав земельний банк у розмірі 120 тис. га і планує збільшити його до 300 тис. га. ТОП-3 основних ринків, на яких відбувалося найбільше концентрацій у 2017 році. Компанія «Кернел» придбала 7 аграрних компаній. 18% всіх заявок до АМКУ в 2018 році стосуються агросектору. Олег Бахматюк розповів, чи «поклав око» Президент на UkrLandFarming.

«Ринок тваринництва є більш проблематичним. Дослідження, які проводить АМКУ, говорять про те, що на певних ринках є ознаки олігопольної структури. Минулого року щодо ринків тваринництва було зроблено менше заяв, ніж щодо ринків сфери рослинництва», – розповідає Терентьєв.

У 2017 році до АМКУ було направлено: 5 заяв щодо концентрацій на ринку м’яса птиці, цьогоріч 1 заява, 5 заяв щодо вирощування ВРХ та 2 заяви щодо концентрацій на ринку кормів цього року.