друкувати


Політичні перспективи аграрного екс-міністра Олексія Павленка очевидні — політолог

18 квітня 2016, 15:32

Міністри-технократи попереднього уряду можуть розглядатися як стратегічний кадровий резерв держави і ключових міжнародних донорів. Про це повідомляє політолог Вадим Карасьов.

«Партійний Кабмін Гройсмана — досить нестійкий і схильний до серйозних політичних ризиків. Технократи рівня Наталії Яресько, Олексія Павленка і Андрія Пивоварського в певний момент можуть стати стабілізуючим фактором для збалансування політичної системи управління держави», — каже він.

«Перспективи екс-міністра аграрної політики Олексія Павленка я бачу в декількох вимірах. Павленко, враховуючи масштабність розпочатих ним секторальних ініціатив, може розглядатися як топ-менеджер ряду ключових інфраструктурних проектів під егідою Світового банку або інших міжнародних донорів. Крім того, Павленко може бути задіяний Президентом як антикризовий менеджер на регіональному рівні», — розповідає Карасьов.

Нагадаємо, 15 квітня в Мінагрополітики перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів представив нового керівника відомства — Тараса Кутового. Це була максимально толерантна і демократична передача повноважень від екс-міністра Олексія Павленка новопризначеному Тарас Кутовий.

«Усі реформи, розпочаті командою Олексія Павленка, повинні бути продовжені Міністерство агрополітики і продовольства України на чолі з новим міністром», — зазначив Степан Кубів.

 У свою чергу міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовойотметіл позитивні зрушення в аграрному секторі: «Ніхто не може спростувати факт, що концептуальні зміни були зроблені. Робота, яка була проведена — для всіх істотно відчутна, і ми продовжимо ті починання, які були розроблені і активно зараз реалізуються».