друкувати


В Україні закінчився аудит Єврокомісії з оцінки системи контролю за здоров’ям птиці, – Держпродспоживслужба

21 червня 2018, 13:31

В Україні закінчився аудит інспекторів Європейської Комісії щодо оцінки системи контролю здоров’я тварин (DG SANTE), який здійснювався відповідно до прав та процедур ЄС для країн, котрі експортують птицю до європейських держав. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності продукті та захисту споживачів.

Нагадаємо, що Україна очолила рейтинг країн із найдоступнішими цінами на курятину.

Повідомляється, що інспектори ЄС озвучили попередні коментарі щодо проведеного аудиту – зокрема, щодо впровадженої з врахуванням оцінки ризиків національної програми спостереження за грипом птиці як серед птиці комерційних господарствах, так і птиці приватного сектора, дикої та синантропної; дієвості державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, проведені  заходи при ліквідації спалахів грипу птиці в Україні при спалахах захворювання в 2016 та 2017 роках.

Особливу увагу було приділено реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції птахівничого сектору до ЄС.

Також повідомляється, що впродовж 30 днів українській стороні для внесення коментарів буде надіслано проект звіту щодо результатів аудиту інспекторів ЄС.