друкувати


США інвестує $25 млн у розвиток фермерських господарств — дипломат

18 квітня 2016, 12:07

США планує інвестувати $25 млн у розвиток малих фермерських господарств. Про це заявив керівник дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент у рамках Національної аграрної конференції «Як успішно впровадити аграрну реформу».

«Незабаром почнемо програму підтримки розміром $25 млн на підвищення продуктивності малих фермерських господарств. Також буде розроблений пакет стратегій Сумської області, спрямований на підвищення ефективності ведення сільського господарства. Особливий фокус буде направлений на розвиток кредитних спілок. Ми знаємо, що у українських фермерів проблема із доступом до фінансування», — повідомив дипломат.

Кент зазначив, що успіх не повинен тільки залежати від експорту. Україні потрібно збільшити обсяги переробки, а для цього потрібні інвестиції. Американські компанії продовжать інвестувати, і це фінансування буде зростати.

«Реформи необхідні для залучення інвестицій в АПК. Американці теж хочуть побачити прогрес у реформах. Інвестори чекають на створення чесних прозорих правил бізнесу, створення системи ПДВ і завершення земельної реформи», — зазначив Кент.